Chelsea overrompelt Manchester City, Crystal Palace stunt tegen Tottenham Hotspur

Chelsea heeft zondag op overtuigende wijze de kwartfinales bereikt van de FA Cup. De ploeg van interim-coach Guus Hiddink was op Stamford Bridge met 5-1 te sterk voor Manchester City, dat niet in de sterkste opstelling aantrad.

Bij de rust stond het nog 1-1, door goals van Chelsea-spits Diego Costa en David Faupala namens City. Chelsea besliste het bekerduel na de rust door twee snelle treffers van Willian en Gary Cahill. Eden Hazard vergrootte de marge tot 4-1. Een kwartier voor tijd miste Oscar nog een strafschop voor de thuisploeg. Invaller Bertrand Traoré (ex- Vitesse) bepaalde de eindstand op 5-1. Met de bekerzege herstelde Chelsea zich van de nederlaag vorige week in de Champions League bij Paris Saint-Germain (2-1).

Crystal Palace, middenmoter in de Premier League, zorgde voor een verrassing door titelkandidaat Tottenham Hotspur uit te schakelen. Martin Kelly maakte het winnende doelpunt voor Crystal Palace.

Arsenal stelde teleur met een 0-0 gelijkspel voor eigen publiek tegen Hull City, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Trainer Arsène Wenger besefte dat zijn team dinsdag in de Champions League tegen FC Barcelona een stuk beter met de kansen moet omspringen. „We moeten veel effectiever zijn”, mopperde Wenger. „Vandaag hadden we 70 procent balbezit, dat zal dinsdag niet zo zijn.” (ANP)