Sport

Kan de nieuwste smartphone van Samsung overtuigen?

Foto: AFP

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Ze zijn niet onder de indruk bij de The Wall Street Journal. De tech-journalisten nemen vandaag de nieuwe smartphone van Samsung (de Galaxy S7 en de S7 Edge) onder de loep. De camera is beter dan bij de voorgangers. De batterij gaat langer mee. De telefoon kan tegen water en je kan zelf het geheugen uitbreiden. Dat vindt The Wall Street Journal aardig maar niet baanbrekend.

Dat Samsung niet weet te verbazen met nieuwe technologische foefjes is zorgwekkend, schrijft de zakenkrant. De nieuwe baas van mobiele telefonie voor Samsung, D.J Koh, staat onder druk om innovatiever te werk te gaan.

Japanse bank investeert in Zuidoost-Azië

20 miljard yen. Zo veel trekt de Japanse Daiwa Securities Group uit om te investeren in Zuidoost-Azië. Dat bedrag, ongeveer 160 miljoen euro, zal belegd worden in een Vietnamese en een Maleisische bank. Dat meldt de Nikkei Asian Review.

Het besluit is interessant want het laat zien waar de Japanse bank verwacht dat de komende jaren geld te verdienen valt. De verwachting is dat door vrijhandelsakkoord Trans-Pacific Partnership de economieën van Maleisië en Vietnam harder zullen groeien.

Nieuw inkomstenbron voor Sydney: fietsers beboeten

Het stadsbestuur van Sydney heeft een nieuwe bron om de kas te spekken: fietsers enorm hoge boetes opleggen. Dat schrijft persbureau Bloomberg.

Fietsen zonder helm? Dat kost vanaf 1 maart 319 Australische dollar (205 euro). Rijden door rood? 425 dollar. Geen ID bij je tijdens een fietstocht? 106 dollar.

Critici denken dat dit een slechte zet is want het ontmoedigt forenzen om de fiets te pakken waardoor de wegen dichtslibben. Het stadsbestuur denkt dat de hoge boetes fietsveiligheid zullen vergroten.