Ontslagen om een kritische open brief aan de CEO, of toch niet?

Is Talia Jane ontslagen om een open brief aan haar CEO? Zij zegt van wel, haar CEO zegt van niet. Allebei geven uitleg op Twitter.

Foto ANP

“Toen ik een kind was droomde ik ervan om een auto te hebben, een creditcard en mijn eigen appartement”, zo begint de open brief van de onder het pseudoniem Talia Jane die werkt bij recensiewebsite Yelp aan haar CEO. Toen Talia Jane dat droomde was ze acht jaar oud. Nu is ze 25 heeft ze inderdaad een appartement, een auto en een creditcard en oh ja, geen werk meer.

Dat ze geen werk meer heeft, komt niet door de kritische open brief aan haar CEO waarin ze belicht hoe weinig medewerkers verdienen, althans dat zegt haar CEO Jeremy Stoppelman. Volgens Talia Jane is ze daardoor wel ontslagen.

Talia Jane werkte naar eigen zeggen hard voor netto 7,32 euro per uur en zag dat ook haar collega’s de eindjes aan elkaar moesten knopen, mede door de hoge huurprijzen in de omgeving waar het kantoor van Yelp staat.

Brood is voor Talia Jane een luxeproduct en haar avondeten bestaat vooral uit rijst. Ze wilde deze kwestie onder de aandacht brengen bij haar werkgever en schreef daarop een blog op de site Medium. Die werd massaal opgepikt en twee uur na publicatie van haar open brief kreeg ze te horen dat ze niet meer op haar werk hoefde te verschijnen. Geen toeval volgens haar, maar haar CEO ontkent en een twitterrel was geboren.

Twitter avatar itsa_talia Lady Murderface i love to get fired because i said out loud that i can’t afford to pay my rent, this has solved all of my problems!
Twitter avatar itsa_talia Lady Murderface my manager wasn’t even notified until I called him. this didn’t come from my department. this came from…………….the Big Guy.
Twitter avatar jeremys Jeremy Stoppelman 3/5 I’ve not been personally involved in Talia being let go and it was not because she posted a Medium letter directed at me.
Twitter avatar jeremys Jeremy Stoppelman 4/5 Two sides to every HR story so Twitter army please put down the pitchforks. The reality of such a high Bay Area cost of living is…

Yelp?

Yelp is een recensiewebsite en is ook in Nederland actief, sinds 2010. Maar echt populair is de site (niet alleen voor restaurants, maar alle lokale bedrijven) hier nooit geworden. Yelp heeft het sowieso moeilijk internationaal door te breken en krijgt het nu ook in Amerika lastig. Eerder schreef NRCQ wat de drie problemen van Yelp zijn.