Cultuur

Dit schrijven andere media vandaag

Foto: ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media vandaag.

Geld naar notaris, geld verdwenen

Smeuïge rechtszaak in Assen vandaag. Een notaris moet zich in een kort geding verweren tegen een van zijn klanten. Klanten stalden geld bij hem om te beleggen in uiteenlopende fondsen, zoals een bedrijf dat handelt in tweedehands levensverzekering en een bank in San Marino. Maar de klanten zagen nooit winsten of hun inleg terug, schrijft het Financieele Dagblad.

Een van de gedupeerde klanten, Frans Beentjes, eist nu zijn geld terug. De betrokken notaris wilde in de krant niet reageren terwijl de zaak onder de rechter is.

Winst belangrijker dan ethiek

Interessant interview in de Volkskrant met Niek Hoogervorst, een organisatiepsycholoog. Hij zegt dat managers eigenlijk nooit nadenken over de morele kant van besluiten.

Winst is belangrijker dan ethiek, constateert hij in zijn onderzoek aan de Erasmus Universiteit en de Rotterdam School of Management.

Café-eigenaar Albert Cuyp-markt boos op stadsdeel Amsterdam-Zuid

Het wordt horeca-ondernemers ook niet altijd makkelijk gemaakt. De eigenaar van een café aan de Amsterdamse Albert Cuyp-markt moet door nieuwe regels van het stadsdeel Amsterdam-Zuid zijn terras sluiten, schrijft de Telegraaf. Dat is volgens eigenaar Stefan Bos van Café Bozz de doodsteek.

Tafels en stoelen op een terras mogen van het stadsdeel alleen als de gerechten ook buiten op de markt worden klaargemaakt. Een stroopwafelstal mag dus wel een terras hebben, een café niet.

De ondernemingsvereniging van de markt staat achter de cafébaas. Volgens de ondernemer zorgen de terrassen ervoor dat de vier miljoen toeristen die jaarlijks op de markt afkomen langer blijven hangen.