Van V&D tot Allah

„Het leek in één keer een paling die weggleed terwijl we hem goed vast hadden.” (John van der Ent, de laatste topman van het failliete warenhuisconcern woensdagavond 17 februari in Nieuwsuur. De dag ervoor was Vroom & Dreesmann bijna gered, maar op het nippertje ging het kennelijk toch nog fout.)

„Natuurlijk wil je graag vluchtelingen aan het werk zien, maar vluchtelingen vangen we op omdat ze op de vlucht zijn voor oorlog en geweld, niet omdat Hans de Boer een vacature heeft.”

(PvdA-Kamerlid Attje Kuiken regeert op VNO-NCW-voorman Hans de Boer die ‘kans op deelneming’ een rol wil laten spelen bij toekennen van verblijfsvergunning, nu.nl, 19 febr.)

„Als je kijkt naar wat in sommige islamitische groeperingen geroepen wordt, en je zou daar het woord ‘Allah’ vervangen door ‘Hitler’ of ‘Stalin’ of dat soort types, dan zouden we met z'n allen in totale paniek schieten.” (Halbe Zijlstra, interview in Trouw, 19 febr.)