Onzeker verdienmodel

None

Beleggers vrezen afzwakkende groei wereldwijd, hebben minder vertrouwen in de acties van centrale bankiers én zien grondstofprijzen, vooral olie, hard dalen. Ze maken zich grote zorgen om financiële instellingen, omdat die een grote blootstelling aan de energiesector zouden hebben. Ook de onzekerheid over de invloed van negatieve rente voor het verdienmodel van banken en verzekeraars heeft de aandelen en obligaties van die sector flink onder druk gezet. De coco’s daalden mee. Beleggers twijfelen of de couponrente wel betaald zal worden en zijn bang voor afschrijvingen. In hun zoektocht naar rendement zijn beleggers wellicht wat al te gretig ingegaan op de hogere couponrente van deze complexe producten. De afgelopen periode heeft laten zien dat beleggen om risicomanagement draait. Kijk uit voor vallende coco’s en hou de kapitaalpositie van de banken en verzekeraars in de gaten.