Let op de kapitaalposities

Beleggers in coco’s van banken moeten vooral de kapitaalpositie analyseren en het risico op wanbetaling goed inschatten. De angst voor een wereldwijde recessie, die de balansen van banken zou kunnen raken, heeft de druk op aandelen- en obligatiekoersen van financiële dienstverleners opgevoerd. De coco’s van Europese banken noteerden 75 tot 85 procent van de originele waarde. Deze daling is onder meer het gevolg van de bredere koersdalingen op de financiële markten en zorgen over negatieve rentes. De impact hiervan wordt vergroot door twijfel of uitgevende banken nog wel de couponrente op hun coco’s zullen uitbetalen. Zorgen over deze coco’s zijn dus legitiem. Hoewel coco’s geclassificeerd worden als obligaties zijn het complexe producten met een risicoprofiel dat verschilt van andere vastrentende waarden. Beleggers moeten dus goed letten op het risico dat zij nemen in ruil voor hogere rendementen.