Nederlandse autoriteit meldde in 2015 zeven gevallen meer dan het jaar ervoor

De Nederlandse dopingautoriteit heeft in 2015 meer aangiften gedaan van dopingovertredingen dan het jaar ervoor. Er was afgelopen jaar sprake van zeventien aangiften, tegenover tien in 2014. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de dopingautoriteit. In dertien gevallen werd een sporter betrapt op doping, in vier gevallen werd niet of niet naar behoren meegewerkt aan de dopingcontrole. In twee andere gevallen werd geen aangifte gedaan; één dossier is nog in behandeling, in het tweede geval bleek de sporter niet aangesloten te zijn bij een sportbond. Drie gevallen kwamen uit de krachtsport en twee uit het wielrennen, rugby en biljarten. In totaal voerde de autoriteit 2.416 controles uit. Dat is iets minder dan in 2014. Er werden 143 ‘afwijkingen’ gevonden, oftewel stoffen die doen denken aan dopinggebruik of die op zijn minst opvallend waren. In de meeste gevallen bleek er niets aan de hand. (ANP)