Binnenkijken: een apenrots in hartje Rotterdam 

Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur. Deze week een apenrots, hartje Rotterdam.

None

Foto Thijs Wolzak

 

Huis In het splinternieuwe Rotterdamse appartement van architectuurfotograaf Ossip van Duivenbode en verloskundige Celine Leonard (beiden 34) lopen de ramen aan drie kanten van de vloer tot aan het plafond. En ze kunnen helemaal open, dan lijkt buiten binnen, en binnen buiten. De valbeveiliging (die glazen wanden voor de ramen) is geen overbodige luxe hier op de twaalfde verdieping. Het gebouw, om de hoek bij het stadhuis, is opgetrokken uit stalen kolommen en glas. Links op de foto zie je de bouten waarmee die kolommen aan elkaar zijn geklonken. De appartementen liggen trapsgewijs boven en naast elkaar; het dak van de onderburen is het terras van Van Duivenbode. „Van buiten lijkt dit gebouw net een apenrots.”

Uitzicht Ze wonen er nu drie maanden, de meeste meubels komen nog uit een hun vorige flatje. „Maar hier lijken ze veel beter te passen.” De lage bank bijvoorbeeld, waar je makkelijk overheen kijkt, ontneemt nauwelijks het uitzicht. Dat is hier spectaculair. Je kunt richting west, oost en zuid kijken. „Het voelt heel vrij.” Beneden op straat zie je mensen richting koopgoot of op de Coolsingel lopen. Zoon Boaz (2) krijgt geen genoeg van het verkeer dat voorbij rijdt. „En dat speelt hij na met zijn speelgoedauto’s.” Gordijnen, daar zijn ze nog niet aan toegekomen. Is ook niet echt nodig, nu de zon nog niet volop schijnt. „En in het glas zit een soort filter waardoor het licht mooi zacht binnenvalt.”

Van Ikea „De trapkruk waar de kinderstoel tijdelijk op staat.”

Bij brand meenemen „Vriendin en kind, de rest is vervangbaar.”

Lenny Gerdes

    • Lenny Gerdes