Nederlandse gedood in Irak, mogelijk door man

In het noorden van Irak is een 24-jarige vrouw uit Drachten vermoord. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft berichtgeving daarover van de Leeuwarder Courant bevestigd. Het ministerie heeft familie van de vrouw consulaire bijstand aangeboden, onder meer om het lichaam naar Nederland te krijgen. De Iraakse politie heeft een verdachte aangehouden. Volgens de Friese krant gaat het om haar man, een 33-jarige Nederlander van Iraaks-Koerdische oorsprong. Hij zou zijn vrouw, Safhinaz Zerrouy, met een kalasjnikov hebben gedood. Het slachtoffer werd maandag al doodgeschoten, aldus de krant. Het echtpaar, met vier kinderen, woonde al enige tijd in Irak maar de vrouw wilde terugkeren, schrijft de krant. Haar man zou dat niet hebben kunnen verkroppen. (ANP)