Stoffelijk overschot Stevensweert van Andy de Heus

De marktkoopman was sinds 2012 vermist.

Politie doet onderzoek bij de plek waar het lichaam van De Geus werd gevonden.
Politie doet onderzoek bij de plek waar het lichaam van De Geus werd gevonden. Foto: ANP/GINOPRESS

Het lichaam dat gisteren in een visvijver in Stevensweert werd gevonden, is van de vermiste Andy de Heus. Dat meldt de politie vrijdag. Het Nederlands Forensisch Instituut gaat de komende paar dagen onderzoeken hoe De Heus om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

De uit Echt (Limburg) afkomstige marktkoopman verdween in december 2012 toen hij bij vrienden op bezoek was geweest. Hij zou vervolgens naar een restaurant gaan maar is daar nooit gezien. Zijn grijze Volkswagen Caddy werd korte tijd later uitgebrand aangetroffen in België. Een aanvankelijke zoektocht leverde niks op, maar nadat de politie recent nieuwe aanwijzingen binnenkreeg, werd in december een bungalowpark bij Stevensweert uitgekamd.

Kort daarop hield de politie twee vrouwen aan op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van De Heus. Een van hen is inmiddels weer vrij, maar blijft wel een verdachte. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

    • Philippus Zandstra