Melisandre uit GoT (Carice van Houten) verpest babyfeestje

Seth Meyers’ babyshower had een vrolijk feest moeten zijn, maar hij nodigde Melisandre uit Game of Thrones uit.

Melisandre uit Game of Thrones (gespeeld door Carice van Houten) is niet de beste gast die je kunt uitnodigen voor een babyshower.
Melisandre uit Game of Thrones (gespeeld door Carice van Houten) is niet de beste gast die je kunt uitnodigen voor een babyshower. Foto screenshot YouTube/Late Night with Seth Meyers

Een babyshower zou een vrolijk feest moeten zijn, met de zwangere vrouw als middelpunt van de belangstelling. Maar met cadeautjes als een vlijmscherpe dolk en teksten als “The night is dark and full of terror” is de sfeer snel verpest. Misschien is Melisandre, de heks uit Game of Thrones, die wordt gespeeld door Carice van Houten, dan ook niet de beste persoon om uit te nodigen.

Seth Meyers deed het toch, voor een vermakelijke sketch in zijn talkshow. En dus zit de roodharige priesteres tussen vrouwen die niets anders doen dan “aaaawww”, “ooowww” en andere zoetsappige teksten uitkramen.

Vol met verwijzingen

De sketch zit vol met verwijzingen naar de zeer populaire televisieserie. *Pas op, als je echt nog niets hebt gezien, spoilers* Als Meyers Melisandre aanmoedigt een anekdote over zichzelf te vertellen, doet ze uit de doeken hoe ze in seizoen 2 een schaduw ter geboorte brengt die vervolgens koning Renly Baratheon vermoordt. En op de vraag of ze een relatie heeft, antwoord De Rode Vrouw dat ze een oogje heeft op Jon Snow, maar dat ze “vrijwel zeker weet” dat hij dood is. Het is een kleine toespeling op de vraag die fans van de serie al maanden bezig houdt sinds de dramatische ontknoping van seizoen 5.

Het zesde seizoen van Game of Thrones gaat op 8 april in première. Voor het eerst zal dit seizoen vooruitlopen op de boekenserie A Song of Ice and Fire van auteur George R. R. Martin, waarop de televisieserie is gebaseerd. Wat dat voor gevolgen heeft, bespraken Seth Meyers en Carice van Houten donderdagavond in zijn show.

    • Sam de Voogt