Lagarde herkozen als IMF-topvrouw

Ze mag beginnen aan haar tweede termijn van vijf jaar, heeft de raad van bestuur bepaald.

Christine Lagarde in 2015. Foto Jonas Roosens / ANP

Christine Lagarde blijft de komende vijf jaar topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ze kreeg vrijdag de unanieme steun van de raad van bestuur. Lagarde was de enige kandidaat voor de positie.

De raad heeft de afgelopen maand gesprekken gevoerd, ook met Lagarde zelf, en prijst haar “krachtige en wijze leiderschap in haar eerste termijn”:

“Tijdens woelige tijden in de wereldeconomie heeft mevrouw Lagarde het Fonds gesterkt in zijn vermogen om de leden te steunen met beleidsadvies, het versterken van de effectiviteit van economisch beleid en financiering.”

Christine Lagarde werd benoemd op 4 juli 2011 tot eerste vrouwelijke IMF-voorzitter in de geschiedenis. De Française werkte in de jaren daarvoor als jurist en was minister van Financiën en minister van Buitenlandse Handel.

    • Bastiaan Nagtegaal