260.000 exemplaren van ‘Oorlogswinter’ in omloop, voor één euro

None

Zaterdag start de actie Geef Mij Maar Een Boek!, een nieuw initiatief dat jaarlijks een klassiek kinderboek bij de Nederlandse jeugd over het voetlicht wil brengen. Op de eerste editie staat Jan Terlouws Oorlogswinter centraal. Van dat boek, in 1972 winnaar van de Gouden Griffel, zijn vanaf zaterdag verspreid over heel Nederland meer dan 260.000 speciaal ontworpen exemplaren beschikbaar. Voor een door uitgever Lemniscaat bepaalde boekhandelsprijs: één euro. Initiators van Geef Mij Maar Een Boek! zijn de Nederlandse boekhandelaren, gesteund door het Centraal Boekhuis (CB), de Koninklijke Boekverkopers Bond (KBB) en drukkerij Wilco. Van Oorlogswinter zijn in ruim veertig jaar tijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Daarmee is het een van de best verkochte naoorlogse Nederlandse kinderboeken. (NRC)