Beschamend verlies United

Manchester United heeft donderdagavond in de knock-outfase van de Europa League verloren van de Deense landskampioen FC Midtjylland. In Herning ging de ploeg van Louis van Gaal met 2-1 onderuit. Memphis Depay opende voor rust van dichtbij en met wat geluk de score, maar kort daarna maakten de Jutlanders alweer gelijk, dankzij een fraaie treffer van Pione Sisto. Tien minuten voor tijd schoot invaller Paul Onuachu zijn ploeg naar de zege. Van Gaal blijft vertrouwen houden in een goede afloop: „Het zal niet gemakkelijk worden, maar we moeten doorgaan.” Valencia had een makkelijke avond tegen Rapid Wien. In het eigen Mestalla stond het al binnen 35 minuten met 5-0 voor. In de 89e minuut werd het nog 6-0. Wesley Sneijder kwam met Galatasaray niet verder dan 1-1 tegen Lazio Roma. Oud-Heraclied Oussama Tannane liet zich zien bij Saint-Etienne met een assist bij de 1-0. Uiteindelijk won zijn ploeg met 3-2 van FC Basel. (NRC, ANP))