Do it: 24 uur met Shia LaBeouf in een lift

De acteur zit tot zaterdagochtend in een lift. De happening wordt live uitgezonden.

LaBeouf (links) is 24 uur lang aan het liften.
LaBeouf (links) is 24 uur lang aan het liften. Still van YouTube

We kennen acteur Shia LaBeouf vooral van de luidruchtige Transformers-reeks van Michael Bay, maar de laatste twee jaar laat de Amerikaan zich in met een aantal bizarre projecten. Zijn nieuwste exercitie: #Elevate. LaBeouf zou een toespraak houden voor de debatvereniging van Oxford maar besloot daar een heel etmaal voor in te plannen. En in plaats van een zaal koos de acteur voor een lift in Oxford. Die toespraak is trouwens ook van de baan, want iedereen mag bij LaBeouf in de lift stappen en dat wordt live uitgezonden op YouTube.

LaBeouf doet dat niet alleen: de kunstenaars Nastja Säde Rönkkö (Finland) en Luke Turner (Verenigd Koninkrijk), waar hij al twee jaar mee samenwerkt, liften met de acteur mee. De liftsessie is vrijdagochtend om 08.00 uur Nederlandse tijd begonnen en zal 24 uur later eindigen. Bill Murray, narcisme en vooroordelen over Amerikanen passeerden reeds de revue.

De acteur baarde eerder al veel opzien door in het kader van #Allmymovies in een bioscoop ál zijn films te zien. Een zware opgave, die ook nog eens drie dagen in beslag nam. Hier een compilatie met 10 uur aan beste momenten:

En dan was er nog Do It, de motiverende en licht hysterische speech van LaBeouf die een enorme viral werd en nadien vaak is geparodieerd:

    • Philippus Zandstra