Van Gaal weer onderuit, nu in Europa League

Kansen op lucratieve Champions League worden steeds kleiner.

Trainer Louis van Gaal tijdens de wedstrijd tegen FC Midtjylland. Foto: Reuters / Paul Childs

Manchester United heeft vanavond in de Europa League met 2-1 verloren van FC Midtjylland uit Denemarken. De 0-1 kwam weliswaar van Memphis Depay, maar de Denen wisten vervolgens met goals van Sisto en Onuachu op voorsprong te komen.

De nederlaag komt voor trainer Louis van Gaal op een zeer slecht moment. Manchester United stelt in de Engelse competitie teleur. De ploeg haalde in de laatste vier wedstrijden slechts vier punten en maakt bijna geen aanspraak meer op de landstitel. Afgelopen weekend verloor Manchester met 2-1 van het als negentiende geplaatste Sunderland. De ploeg van Van Gaal staat nu op de vijfde plek en lijkt daardoor ook geen kans meer te maken op plaatsing voor de Champions League.

Winst voor Manchester in de Europa League wordt door Van Gaal gezien als een manier om dat alsnog te bereiken. De nederlaag tegen de relatief onbekende ploeg uit Herning van donderdagavond maakt dat echter lastig. Volgende week is de return tegen FC Midtjylland, thuis in Old Trafford.

    • Philippus Zandstra