Uitzender Randstad blijft groeien

Het uitzendbureau profiteert in Nederland van de herstellende arbeidsmarkt.

Hoofdkantoor van Randstad in Diemen.
Hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Foto: Koen van Weel/ANP

Randstad heeft vorig jaar opnieuw meer omzet en winst behaald en het uitzendconcern verwacht dat de groei ook de komende maanden aanhoudt. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers van het wereldwijd actieve bedrijf uit Diemen.

De uitzender boekte in 2015 een omzet van 19,2 miljard euro, een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de laatste drie maanden van het jaar kwam de stijging uit op 6,6 procent, en ook in januari en de eerste dagen van februari wist Randstad die groei vast te houden.

De nettowinst van Randstad over geheel 2015 steeg tot 518 miljoen euro, een stijging van meer dan 50 procent ten opzichte van jaar eerder (340 miljoen euro).

Randstad (29.000 medewerkers in 39 landen) groeide vooral in thuisland Nederland vorig jaar hard, met een stijging van 11 procent. In de andere twee kernmarkten, de Verenigde Staten en in Frankrijk, bleef de omzetstijging iets achter met respectievelijk 5 en 4 procent over geheel 2015. In Frankrijk versnelde de groei in het vierde kwartaal echter flink, met 10 procent meer omzet ten opzichte van een jaar eerder.

Het uitzendbureau profiteert in Nederland van de herstellende arbeidsmarkt. Het CBS maakte vorige week bekend dat het aantal banen in het vierde kwartaal met 48 duizend was toegenomen, de grootste stijging sinds 2011. Die stijging was vooral te danken aan de hogere vraag naar flexibel inzetbare uitzendkrachten.

    • Eva Smal