Tijdschrift The New Yorker maakt televisie

Het blad begint met de verfilming van een artikel uit 2006, geschreven door Pulitzerprijs-winnaar Lawrence Wright.

The New Yorker

Tijdschrift The New Yorker bestaat al sinds 1925 en is beroemd om reportages, commentaren, fictieverhalen en satire. Mensen die het Amerikaanse blad niet lezen, kunnen het nu ‘kijken’.

Het blad lanceert namelijk videokanaal The New Yorker Presents. In deze nieuwe serie worden artikelen, essays, korte verhalen en andere content uit het blad door filmmakers in beeld gebracht.

Afleveringen, ongeveer een half uur lang, zijn te zien via Amazon. In de eerste aflevering is onder andere een artikel uit 2006 als het ware verfilmd. Dat was destijds geschreven door Lawrence Wright, winnaar van de Pulitzerprijs.

Het artikel gaat over Ali Soufan, een getalenteerde jonge FBI-agent. Soufan is gespecialiseerd in Al-Qaeda en gelooft dat de aanslagen op het World Trade Center in 2001 voorkomen hadden kunnen worden als de CIA de FBI beter had geïnformeerd. De documentairemakers gaan onder andere in op wat het artikel van Wright heeft losgemaakt.

Het fragment van de eerste aflevering is door The New Yorker los gepubliceerd:

Het blad belooft dit soort zware thema’s met vrolijke onderwerpen af te wisselen. Ook gaan kijkers poëzie, animaties en cartoons zien, alles gebaseerd op stukken uit het tijdschrift. Voorlopig wordt elke dinsdag een aflevering gepubliceerd.