Ten minste 71 doden bij busongeluk Ghana

Een stadsbus kwam woensdagnacht frontaal in botsing met een vrachtwagen.

Bij een busongeluk in Ghana zijn woensdagnacht ten minste 71 mensen om het leven gekomen, dertien raakten zwaargewond. In het noorden van Ghana kwam een bus frontaal in botsing met een vrachtwagen op de snelweg. Het is een van de dodelijkste ongelukken in jaren in Ghana, meldt Reuters.

De stadsbus was onderweg naar de stad Tamale toen het in botsing kwam met een vrachtwagen die volgeladen was met tomaten. De politie gaat uit van een mechanisch mankement bij de bus, maar heeft de zaak nog in onderzoek.

Ooggetuigen en politie melden dat de meeste mensen op slag dood waren en dat de gewonden, van wie er dertien slecht aan toe zijn, naar een nabijgelegen ziekenhuis zijn gebracht.

De Ghanese president John Mahama reageerde geschokt op Twitter en zei dat de hulpdiensten er alles aan hebben gedaan om zoveel mogelijk levens te redden.

Twitter avatar JDMahama John Dramani Mahama Received the sad news of an accident involving a M.M.T. Bus on the Kintampo- Tamale road. Condolences to those who’ve lost loved ones.

In Ghana vallen, net als in veel andere Afrikaanse landen, relatief veel doden op de weg. De Wereldgezondheidsorganisatie meldde in 2014 dat er 5.540 mensen om het leven kwamen in het verkeer. Slechte wegen, het niet onderhouden van voertuigen en te hard rijden worden als voornaamste redenen genoemd.