Politie vindt stoffelijk overschot in visvijver Stevensweert

De politie houdt er ernstig rekening mee dat het gaat om de vermiste Andy de Heus.

Inzet van een politieboot met sonar.
Inzet van een politieboot met sonar. Foto Marcel van Hoorn/ANP

De politie heeft donderdagmiddag bij de zoektocht naar Andy de Heus in Stevensweert, in de buurt van Roermond, een stoffelijk overschot gevonden. Waarschijnlijk gaat het om de sinds 2012 vermiste De Heus, aldus de politie. Onderzoek in het laboratorium moet daar nu uitsluitsel over geven.

Bij de zoektocht werden onder andere politieboten met sonarapparatuur en speurhonden ingezet in een visvijver in Stevensweert.

De destijds dertigjarige De Heus is sinds 18 december 2012 spoorloos, nadat hij met zijn auto uit Echt vertrok. Hij zou op bezoek zijn geweest bij vrienden en daarna naar een restaurant gaan, maar daar is hij nooit aangekomen.

Zijn auto is later uitgebrand aangetroffen in Belgisch Limburg. Sindsdien ontbrak van hem elk spoor. Vorige maand werd een 52-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing.