Opinie

    • Sam de Voogt

De Thuiskok: Kip met cashewnoten 1

illustratie jet peters

Als we deze week dan toch authentieke Chinese gerechten koken, dan kan een klassieker als kip met cashewnoten niet ontbreken. Hoe fijn is het als je dit favoriete afhaalgerecht zelf heerlijk snel en luxe kan bereiden? Roer de blokjes kip met de ingrediënten voor de marinade en ½ eetlepel water in een kom, dek af en zet 20 minuten koel weg. Verhit 1½ eetlepel van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de cashewnoten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom, voeg 1½ eetlepel water toe, roer goed en zet opzij. Verhit ½ eetlepel van de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de gember tot hij geurt. Voeg de champignons en 1 eetlepel water toe en roerbak tot al het water is verdampt. Voeg de paprika’s, de ui en nog 1 eetlepel water toe, temper het vuur tot middelhoog en roerbak tot het water is verdampt.

Schep de groenten uit de wok, veeg hem schoon met keukenpapier, voeg ½ eetlepel olie toe, verhit op hoog vuur en roerbak de kip. De kip moet gaar, dichtgeschroeid, maar mals zijn. Voeg de groenten weer toe aan de wok en roerbak 30 seconden. Temper het vuur tot middelhoog, voeg de saus en cashewnoten toe en roerbak 1 minuut tot de saus goed warm is. Serveer met gestoomde rijst.

    • Sam de Voogt