Graphic

De meeste verkochte huizen zijn weer duurder dan in 2012

De huizenmarkt knapt op. Qua huizenprijzen zitten we alweer op het niveau van voor 2012.

Foto ANP/Robin Utrecht

De huizenmarkt knapt weer op, en dat is goed nieuws voor mensen die hun huis willen verkopen. Qua huizenprijzen zitten we namelijk alweer op het niveau van 2012, en gaan we zelfs richting het niveau van vóór de crisis in 2008.

Met gegevens van Kadaster en het CBS over appartementen, hoekwoningen, tussenwoningen (rijtjeshuis), twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen, zien de ontwikkelingen op de huizenmarkt er als volgt uit:

Appartementen en rijtjeshuizen komen qua prijs zelfs boven het niveau van 2012 uit. Aangezien die twee woningtypen meer dan 60 procent van de huizenverkoop uitmaken, betekent dat dus dat meer dan de helft van de verkochte huizen weggaat voor prijzen die hoger liggen dan in 2012.