Real Madrid wint weer eens in Italië, AA Gent komt terug na slotoffensief

Real Madrid heeft woensdagavond in Rome eindelijk weer eens gewonnen in Italië. De Spaanse topclub won daar in december 2004 voor de laatste keer een Europese wedstrijd. Nadien leverden acht duels in Italië geen overwinning op. Real Madrid versloeg AS Roma in de eerste wedstrijd van de achtste finales in de Champions League met 2-0. De return in Spanje is op 8 maart.

Door een spectaculair slotoffensief in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg mag AA Gent hoop blijven koesteren in de Champions League. De Belgen kwamen met 3-0 achter, maar door doelpunten van Sven Kums en Kalifa Coulibaly in de laatste tien minuten eindigde het duel in Gent in 2-3. AA Gent doet dit seizoen voor de eerste keer mee aan de Champions League. (ANP)