BAFTA-gastheer onder vuur na opmerking over outfit

Stephen Fry, sinds 2001 gastheer van de BAFTA-uitreiking, lijkt zijn Twitteraccount (tijdelijk?) uit de lucht te hebben gehaald. Hij kreeg veel haattweets naar aanleiding van zijn controversiële opmerking tijdens de belangrijkste Britse filmprijzen over winnend kostuumontwerpster Jenny Beavan (voor Mad Max: Fury Road). Fry tweette afgelopen zondag: „Alleen een van de beste filmkostuumontwerpsters durft het om gekleed als zwerfster naar een prijsuitreiking te komen” – Beavan was niet gekleed in galajurk maar in zwarte broek, leren jasje en sjaaltje. Veel twitteraars wisten niet dat Beavan en hij al jaren bevriend zijn. Fry ging zondagnacht met twitteraars in discussie, retweette mensen die hem steunden en postte een foto van hem en Beavan. (NRC)