Economie

Zelf je bureaustoel aanschuiven? Dat hoeft niet meer

Nissan introduceert de zelfrijdende bureaustoel. Dat is ontzettend handig, maar ook een tikkeltje gemeen.

Foto: iStock

Het ís ook moeilijk - zelf je bureaustoel aanschuiven. En tjongejonge.. wat ziet het kantoor er dan rommelig uit, zo aan het einde van de dag. Gelukkig is daar Nissan. De Japanse autofabrikant had deze week een schouderklopje nodig en besloot daarom te laten zien wat het allemaal kan op het gebied van zelfrijdende technologie. Wat blijkt? Nissan kan zelfs jouw bureaustoel zelf laten rijden.

Nissans ‘Intelligent Parking Chairs’ kunnen zichzelf met een simpel klapgebaar terugrijden naar hun oorspronkelijke positie achter het bureau. Hoe? Vier kleine camera’s, opgehangen in de kamer waarin de bureaustoelen staan, sturen via een wireless netwerk data naar de stoelen. De bureaustoelen ‘weten’ op die manier wat hun oorspronkelijke plek in de kamer was, en vinden zo via ingebouwde sensors hun weg terug.

Schermafbeelding 2016-02-18 om 01.45.52

Maar juich niet te vroeg, de zelfrijdende stoelen zullen niet in productie genomen worden. Nissan liet zakenwebsite Quartz weten de stoelen slechts “op een ludieke manier” in te zetten, om te laten zien welke technologie het gebruikt voor de productie van zelfrijdende auto’s. Laten we dan in ieder geval hopen dat de zelfrijdende auto’s straks net zo keurig inparkeren.