Uit de uitlaat stroomt verf in alle kleuren van de regenboog

Volop nostalgie deze week: Space Grunts doet denken aan Doom, Bombing Bastards aan Bomberman. En Splash Cars heeft flowerpower.

In Splash Cars krijg je de kans om je wereld eens wat extra kleur te geven. Uit de uitlaat van de auto’s in deze isometrische racer stroomt verf in alle kleuren van de regenboog die de grijze game-omgeving wat fleur geeft. In elk level moeten doelen behaald worden, zoals een specifiek aantal meters rijden of een bepaald percentage van de kaart een kleurtje geven. Ondertussen proberen politiewagens je van de weg af te drukken. Power-ups en muntjes zoals benzinetanks zorgen ervoor dat je langer kunt rijden of nieuwe auto’s kunt verdienen. Dit spel van ontwikkelaar Craneballs doet een heel klein beetje denken aan Splatoon op de Nintendo Wii, een multiplayer shooter waar je met verf de omgeving en tegenstanders beschiet. Splash Cars is, hoewel het een gratis game is, met in-app-aankopen, vrij goed te spelen zonder er veel geld voor uit te geven. Volgens de makers zou je niet meer dan 20 euro kwijt moeten zijn voor alle extra’s in het spel. Maar gelukkig bestaat er weinig druk om dat te doen.