Slakken en bomen opblazen (tussen de reclames door)

Bombing Bastards is een vermakelijke kloon van het beroemde Bomberman. Net zoals in de klassieker uit 1983 moet je je een weg banen in een rechthoekig doolhof, power-ups verzamelen die je explosieven nog gevaarlijker maken en uiteraard monsters opblazen. De game verscheen twee jaar geleden op Nintendo-consoles, iOS en vorig jaar op Android TV. Sinds vorige week kunnen alle Android-gebruikers genieten van dit bommenfestijn. Bombing Bastards wijkt niet ver af van Bomberman, behalve dat je heel veel reclames krijgt voorgeschoteld. Je bestuurt een robot en de vijanden bestaan uit slakken en bomen. De besturing is vrij eenvoudig: je kunt de bommenrobot slepen of met een vierpuntsdruktoets bedienen. Bombing Bastards is gratis maar de multiplayerfunctie is uitgeschakeld. Spelen met vrienden is er dus niet bij. Dat is erg jammer. Bombing Bastards is leuk maar blaast je niet weg.