Laatste formules failliet Macintosh weg

De curatoren van Macintosh, het concern met een keur aan schoenenwinkels dat eind vorig jaar failliet ging, zijn er in geslaagd ook de laatste winkelformules uit de boedel door te verkopen.

De laatste 65 winkels van de ketens Invito, Pro Sport en Steve Madden zullen aan diverse partijen worden verkocht. Of al die 65 winkels ook openblijven is mede afhankelijk van de afspraken die met verhuurders van de panden kunnen worden gemaakt. Volgens de curatoren hebben ze door de transactie „een groot deel van de werkgelegenheid” bij de laatste drie winkelformules kunnen behouden.

Eerder verkochten zij de formules van onder meer Scapino, Brantano, Manfield en Dolcis. Aandeelhouders hoeven nergens meer op te rekenen qua opbrengst, lieten de curatoren dinsdag weten. Alle opbrengsten gaan naar de schuldeisers, er blijft niets over.

Het beursgenoteerde Macintosh verkocht vlak voor het faillissement voor 28 miljoen euro winkelketen Kwantum (woningdecoratie) aan een investeerder. Branchegenoot H. Ziengs kocht vorige maand 140 tot 180 Scapino-winkels, concurrent Sacha kocht 75 Manfield-winkels. De 20 zaken van Dolcis gingen naar Nelson Schoenen. (NRC)