Op deze maanbasis gebeuren duistere dingen

Space Grunts werd door de Nederlandse ontwikkelaar OrangPixel groots aangekondigd. De maker van het vermakelijke WK-spel Tapkick bood deze space-shooter met fikse korting aan tijdens de lancering. Er is veel om enthousiast over te zijn, zoals de retro-graphics. Het spel is een soort Doom in 2D gecombineerd met Ghostbusters en The Legend of Zelda. Op een maanbasis gebeuren duistere dingen en jij wordt op pad gestuurd om de boel te verkennen. De turn based aard van het spel zorgt ervoor dat je strategisch de levels verkent en met beleid monsters naar het hiernamaals moet schieten. De puzzels in de game houden je scherp, net zoals de prachtige explosies. Doordat levels willekeurig gegenereerd worden, is Space Grunts elke keer dat je de game opstart of opnieuw begint weer anders. Het probleem alleen is dat het spel zo vaak vastloopt. Zeker op iets oudere apparaten als een Samsung S5. Dat maakt het mooie Space Grunts jammer genoeg tot een frustrerende ervaring.