Maak nu je eigen strip met Cyanide & Happiness

‘Iemand op het internet zei tegen ons dat strips maken easy as hell was, en dat we lelijk en stom waren. Ze hadden volkomen gelijk, dus nadat we een paar uur hebben gehuild, hebben we een spel bedacht zodat je zelf je strip kunt maken.’ Dit schrijven de bedenkers van de razend populaire Cyanide & Happiness-strips op hun crowdfundpagina op Kickstarter. Hun strips zijn herkenbaar aan de sarcastische teksten en simpele tekeningen. Ze maakten eerder al een app die zo’n beetje hetzelfde deed, en hebben nu dus ook een gezelschapsspel uitgebracht. Het kaartspel heeft 250 unieke kaarten, waarmee je zelf een eigen strip kunt creëren. Je speelt het met een groep. Iedereen heeft zeven kaarten in de hand, en één persoon is jurylid. Er wordt een kaart getrokken – het begin van de strip – en iedereen moet vervolgens zelf een kaart kiezen die grappig zou zijn als midden en slot van de strip. De jury besluit wie welke ronde wint. That’s it. Leuk? Vast wel.