Jerommeke van No Surrender stapt op

De voorman en oprichter van motorclub No Surrender geeft er de brui aan. Klaas Otto, zo vertelt hij aan dagblad De Telegraaf, heeft er genoeg van dat zijn naam in verband wordt gebracht met ieder akkefietje rond een lid van de club.

Otto, een kamper uit het Brabantse Bergen op Zoom, zat net als zijn vader in de autohandel. Hij maakte op jonge leeftijd naam als portier. En dat is niet zo gek gezien zijn voorkomen. Met zijn gedrongen postuur, dikke nek, brede schouders en spieren als staalkabels doet hij nog het meest denken aan stripfiguur Jerommeke.

Aan het begin van deze eeuw sloot hij zich aan bij motorclub Satudarah. Maar daar vertrok hij al snel uit onvrede met het beleid van de leiding. In 2013 richtte hij zijn eigen motorclub op: No Surrender.

No Surrender kreeg snel landelijke aandacht toen Otto Willem Holleeder overhaalde om lid te worden van de motorclub. „Normaal moet je twee mensen vermoorden en een raket naar binnen schieten, maar met Willempie sta je gelijk op de kaart”, zo vertelde iemand tegen Otto.

Hoewel Holleeder al na een paar maanden weer vertrok bij No Surrender, groeide de motorclub snel. Begin 2015 trok Otto zich terug uit No Surrender nadat hij was neergeschoten bij een uit de hand gelopen ruzie. Nu lijkt zijn vertrek definitief: „Ik ben het zat.”