Polman met spoed naar ziekenhuis

Handbalster Estavana Polman is in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. De spelverdeelster van de Deense club Esbjerg kreeg maandagavond tijdens de competitiewedstrijd tegen Viborg last van haar hart en kon niet verder. „Ik heb al een aantal jaar soms last van hartritmestoornissen”, verklaart Polman op de website van haar team. „Meestal gaat dat vanzelf over, maar nu niet.” Het boegbeeld van het Nederlands team ging per ambulance naar het ziekenhuis in Viborg. „Alles gaat momenteel goed”, meldde Polman dinsdag op Instagram bij een foto vanuit het ziekenhuisbed. „Ik wacht nu op de resultaten. Hopelijk kan ik snel naar huis.” Volgens directeur Per Kristiansen van Esbjerg heeft de 23-jarige Arnhemse, ondanks haar hartritmestoornissen, na onderzoek groen licht gekregen om topsport te blijven bedrijven. „Hopelijk is Estavana snel weer opgeknapt.” (ANP)