Goeiige familieleden op een wel erg braaf uitje

Eigenlijk hebben ze allemaal een hart van goud, de personages uit Familieweekend. Of toch bijna allemaal. Niet alleen blonde stoot Bonnie (Jennifer Hoffman) die veel van een golddigger wegheeft, nu ze verliefd is op de oude, rijke Pieter Severijn. Ook weduwnaar Severijn zelf (Derek De Lint) die op late leeftijd inziet dat hij niet altijd een goede vader is geweest. Net als zijn drie drukbezette, volwassen kinderen: ze lijken even geldbelust als hun toekomstige schoonmoeder, maar menen ze het van binnen niet goed? Zet zoveel goeiige personages bij elkaar tijdens een familie-uitje en het levert geen wrevel op die na jaren etteren uitmondt in groteske scènes à la Festen, maar een wat voortkabbelende film.

Familieweekend is onderhoudend: de plaagstootjes van ambitieuze zoon Roderick (Dirk Zeelenberg) naar zijn kunstzinnige broer: „Het enige mooie wat hij heeft gemaakt is een schuld van twee ton en een onecht kind.” De mopjes over rijkeluisdochter Fleur die zielenheil zoekt bij een goeroe. De reuring die Bonnie en haar familie teweegbrengen. Maar alle gouden harten en de al dan niet ironische „doe maar normaal, dan doe je gek genoeg”- toon, doen haast snakken naar foute opmerkingen van een echt schunnige oom.