Een dik kwartier heel veel indruk

Het is weer TEDtijd. De conferentie die van bekende sprekers nog grotere sterren kan maken. Iedereen krijgt per persoon achttien minuten om hun punt te maken. En de TED-favorieten gebruiken dat dikke kwartier om heel veel indruk te maken.

De hele week spreken uiteenlopende mensen als Adam Savage (Mythbusters), Travis Kalanick (Über), Linus Torvalds (Linux), Al Gore en Judit Polgár (schaakster) in Vancouver.

Alle toespraken zullen uiteindelijk ook online verschijnen. Als je dit leest zijn de lifehacks bijvoorbeeld al geweest en daar zit vast iets tussen wat je wilt terugkijken (als je effectiviteit je lief is).

Het thema van TED dit jaar is ‘Dream’ maar dat is zo vaag dat je er van alles onder kunt scharen. Wat dus ook gebeurt.

TED 2016 was dit jaar ook live in de Nederlandse bioscopen te zien, maar je moet wel een enorme fan zijn om daar nu een avond voor op te offeren als je later online kunt grasduinen in de beste TEDtalks. En dat laatste moet je vooral niet laten.