Land van Lubbers

Vierdelige dramaserie over Ruud Lubbers, de langs zittende premier van Nederland (4.309 dagen, van 1982 tot 1994). Land van Lubbers maakt gebruik van een interessante structuur. Huub Stapel speelt de Ruud Lubbers van nu die voor een zaal met studenten terugkijkt op zij politiek carrière, een setting die doet denken aan het programma College tour. Aan de hand van kritische vragen van de studenten gaat hij in op de opvallende kwesties uit zijn loopbaan: de oliecrisis in 1973, de onrust rondom plaatsing van Amerikaanse kruisraketten en de geboorte van de euro. Ook is er aandacht voor zijn omgang met vrouwen. In flashbacks speelt Guy Clemens de ‘jonge’ Lubbers. In de eerste aflevering is hij minister van Economische Zaken in het kabinet-Den Uyl, niet zijn favoriete tijd in zijn carrière. Verder met o.a. Karin Meerman (de ‘oude’ Ria Lubbers), Kristen Denkers (de ‘jonge’ Ria Lubbers), Joop Keesmaat (Joop Den Uyl) en Sophie van Winden (Koningin Beatrix). Geschreven door Ger Beukenkamp, eerder verantwoordelijk voor royaltydrama’s De Troon en Majesteit en de politieke miniserie Den Uyl en de Affaire Lockheed.