Drie ketens uit boedel Macintosh verkocht

De curatoren van Macintosh, het concern met een keur aan schoenenwinkels dat eind vorig jaar failliet ging, zijn er in geslaagd ook de laatste winkelformules uit de boedel door te verkopen. De laatste 65 winkels van de ketens Invito, Pro Sport en Steve Madden zullen aan diverse partijen worden verkocht. Of al die winkels ook openblijven is mede afhankelijk van de afspraken die met verhuurders van de panden kunnen worden gemaakt. Volgens de curatoren hebben ze door de transactie „een groot deel van de werkgelegenheid” bij deze drie winkelformules kunnen behouden. Eerder verkochten zij de formules van onder meer Scapino, Brantano, Manfield en Dolcis. Aandeelhouders hoeven nergens meer op te rekenen, lieten de curatoren dinsdag weten. Alle opbrengsten gaan naar de schuldeisers. (NRC)