Guus Hiddink lijdt eerste nederlaag met Chelsea

Trainer Guus Hiddink heeft dinsdagavond voor het eerst sinds zijn aanstelling in december verloren met Chelsea. In Parijs was Paris Saint-Germain de terechte winnaar in het eerste van twee duels in de achtste finale van de Champions League: 2-1. PSG kwam na bijna veertig minuten op voorsprong, via een van richting veranderde vrije trap van Zlatan Ibrahimovic, waarna John Obi Mikel vlak voor rust gelijkmaakte voor Chelsea. Bij PSG was het invaller Edison Cavani die een kwartier voor tijd de wedstrijd besliste pleit beslechtte met een schot onder doelman Thibaut Courtois door. „Verliezen is nooit leuk, maar er komt nog een return in Londen en een uitdoelpunt is altijd belangrijk. Ik schat onze kansen op fifty-fifty” , zei Guus Hiddink. „We hebben sterk verdedigd, zeker als je bedenkt dat we John Terry en Kurt Zouma er niet bij hadden.” De return in Londen is over drie weken. Benfica versloeg voor eigen publiek Zenit St. Petersburg met 1-0, door een doelpunt van de Braziliaan Jonas, in blessuretijd. (ANP)