Brief

Koppel er een toets aan

N.a.v. Wat is er mis met Europa en wat doen we eraan? (13/2): Koppel een toets aan referenda waaruit blijkt of er inzicht is in het probleem. Verplicht mensen zich in de materie te verdiepen, voor een geldige stem. De keuzemogelijkheid ‘Daar heb ik geen verstand van’ is misschien afdoende voor een bruikbare referendumuitslag.

Correcties en aanvullingen

Rijssen

In het interview met Wim Schreurs (Jij zou toch doodgaan? 15/2, p. 10-11) staat dat Rijssen in Gelderland ligt. Rijssen ligt in Overijssel.

Toon Tellegen

In ‘Voorproef’ (13/2, p. 33) staat bij het boek van Toon Tellegen De hond die de tsaar in zijn been beet de kostprijs € 15,-. Dit is € 1,50.

Bloedbad Sumatra

Het bericht Ook op Sumatra moordden Nederlanders op grote schaal (NRC Weekend, 13/2, p. 5) vermeldde dat er in Rengat een monument staat ter nagedachtenis aan een bloedbad dat op 5 januari 1949 door Nederlandse soldaten werd aangericht. Op het monument staat dat het ging om 1.500 slachtoffers van wie er niet 128 maar 186 met naam worden genoemd. De foto’s bij de productie waren gemaakt door Anne-Lot Hoek.