Oranje oefent tegen Polen en Oostenrijk

Het Nederlands elftal speelt in juni twee oefenwedstrijden, tegen Polen en Oostenrijk. Oranje dient als sparringpartner voor de twee EK-gangers in respectievelijk Gdansk en Wenen. Polen speelt op woensdag 1 juni tegen het Nederlands elftal, Oostenrijk op zaterdag 4 juni. Het EK in Frankrijk begint op 10 juni. Eerder was al bekend dat de nationale ploeg op 27 mei oefent tegen Ierland, in Dublin. De eerstvolgende oefeninterland is vrijdag 25 maart in eigen land tegen Frankrijk, de gastheer van het EK. Vier dagen later speelt de ploeg van bondscoach Danny Blind op Wembley tegen Engeland. De eerste officiële wedstrijd van de nationale ploeg is pas op 6 september, in en tegen Zweden. Dan speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatie. (ANP)