Tien arrestaties bij huiszoekingen in Brussel - drie nog vast

Het federaal parket van België heeft bij huiszoekingen in Brussel tien mensen gearresteerd die verdacht worden te rekruteren voor IS.

Foto Robin Utrecht/ANP

Het federaal parket van België heeft bij negen huiszoekingen in Brussel tien mensen gearresteerd. De gearresteerden worden verdacht leden te hebben geworven voor terreurorganisatie IS en deel te hebben genomen aan de “de activiteiten van een terroristische groep”.

Dinsdagavond meldt het Belgische federale parket dat er nog drie verdachten vastzitten. Het gaat om een persoon met de Franse nationaliteit geboren in 1990, iemand uit België geboren in 1984 en iemand uit België geboren in 1992. De overige zeven werden na verhoor weer vrijgelaten.

De huiszoekingen vonden plaats in de wijken Molenbeek, Koekelberg, Schaarbeek en Etterbeek. Onder andere computers en mobiele telefoons zijn tijdens de huiszoekingen in beslag genomen.

De openbaar aanklager liet weten in een verklaring dat de huiszoekingen gebeurden in het kader van een terrorismeonderzoek, dat “niet gelieerd is aan de aanslagen in Parijs”. Op grond van het onderzoek zijn er aanwijzingen dat meerdere mensen zich bij IS in Syrië aangesloten hebben.