Jumbo betreurt mislukte overname V&D

Jumbo betreurt dat het niet is gelukt om een doorstart van de V&D-warenhuizen te realiseren. Jumbo nam onlangs de horecaformule La Place over.

Foto ANP / Koen van Weel

Jumbo betreurt „ten zeerste” dat het niet is gelukt om een doorstart van de V&D-warenhuizen te realiseren. Dat heeft de supermarktketen bekendgemaakt, vlak nadat de curatoren van V&D dinsdagmiddag hadden laten weten dat een doorstart met CoolCat-oprichter Roland Kahn van de baan is. Jumbo heeft na het faillissement van V&D, op Oudejaarsdag, horecaformule La Place overgenomen.

Financieel topman Ton van Veen van Jumbo zegt dat Jumbo er bij de aankoop van La Place wel rekening mee had gehouden dat het alleen om de externe vestigingen zou gaan, en niet om de restaurants die ín de V&D-panden gevestigd zijn. „Maar het was mooi geweest als V&D had kunnen doorstarten. Dat dat niet is gelukt, is niet alleen een teleurstelling voor ons, maar voor iedereen die hierbij betrokken is geweest. En in de eerste plaats voor de werknemers, die zo lang in onzekerheid hebben gezeten.”

Vanzelfsprekend neemt Jumbo nu contact op met de eigenaren van de V&D-panden om te kijken naar andere exploitatiemogelijkheden, stelt Van Veen. „Al was het maar omdat het meubilair, de ovens en het keukengerei in hun panden staan. Daarover moeten afspraken worden gemaakt.”

Hier vind je La Place dus ook:

Jumbo geeft zijn ambitie om La Place flink te laten groeien niet op, besluit Van Veen. „La Place is een ijzersterke formule die in een grote behoefte in de Nederlandse binnensteden voorziet. Wij gaan gewoon kijken op welke termijn en op welke manier wij met La Place verder kunnen.”
Of Jumbo al contact heeft gehad met het Canadese retailbedrijf Hudson’s Bay Company, dat ook interesse heeft in dertig tot veertig V&D-panden, wil Van Veen niet zeggen