In beeld

De 58ste Grammy Night

Veel eerbetonen, Taylor Swift met een glitterdouche, valse noten bij Adele, Lady Gaga als Ziggy Stardust, fluorescerende pakken en Afrikaanse dansers bij Kendrick Lamar. Afgelopen nacht was de uitreikingsceremonie van de Grammy’s in het Staples Center in Los Angeles. De belangrijkste prijzen in de muziekindustrie worden gewoonlijk uitgereikt in een glamourshow met optredens van de grote sterren.
Popdiva Taylor Swift opende de show. Zij heeft maandagnacht de meest prestigieuze prijs gewonnen bij de uitreiking van de Grammy’s. Haar 1989 werd verkozen tot beste album.
AFP / Robyn Beck
Lady Gaga bracht een muzikaal eerbetoon aan de onlangs overleden ster David Bowie. De Grammy-organisatie is na de dood van de zanger platgebeld door artiesten die Bowie wilden eren. „Sommigen waren logische kandidaten. De meerderheid niet.”
Matt Sayles / Invision / AP
De award voor Best Metal Performance ging naar de Zweedse hardrockband Ghost voor hun nummer 'Cirice'.
Ariana Grande deelt bij haar entree op de rode loper handkusjes uit .
Reuters / Danny Moloshok
Justin Bieber had zijn zesjarige broertje Jaxon meegebracht. De Grammy in de categorie Best Dance Recording was voor Where Are Ü Now van Skrillex And Diplo, met zang van Justin Bieber.
Reuters / Danny Moloshok
Optreden van de rapper Pitbull. Hij moest zijn Grammy in de categorie Best Latin Rock, Urban or Alternative Album, delen met Hasta La Raíz.
AFP / Robyn Beck
Rapper Wiz Khalifa.
Reuters / Danny Moloshok
Stevie Wonder en de leden van de a-capellagroep Pentatonix brachten een eerbetoon aan de onlangs overleden Maurice White, oprichter en zanger van Earth, Wind & Fire.
Matt Sayles / Invision / AP
Iedere Grammy-winnaar krijgt een gouden grammofoon met inscriptie. Zoals deze Kirk Franklin, winnaar in de categorie Best Gospel Performance/Song met het nummer 'Wanna Be Happy?'
Reuters / Lucy Nicholson
Kendrick Lamer tijdens zijn optreden. De rapper – genomineerd voor elf awards, vijf gewonnen, onder meer voor Beste Rapalbum – toonde grote lef door zijn politieke boodschap op dit glamourpodium zo theatraal uit te dragen.
Reuters / Mario Anzuoni
Nieuwkomer The Weeknd verzilverde twee van zijn zeven nominaties: Best R&B Performance met 'Earned It (Fifty Shades of Grey)' en Best Urban Contemporary Album met 'Beauty Behind The Madness'.
Chris Pizzello / Invision / AP
Selena Gomez (l) en Taylor Swift poseren op de rode loper bij het Staples Center in Los Angeles.
Jordan Strauss / Invision / AP
Lady Gaga met Ziggy Stardust kapsel.
Reuters / Danny Moloshok
En Adele dan? Zij trad slechts op. Geen prijzen voor haar. Haar album dingt pas mee voor de Grammy's van 2017. Om in aanmerking te komen voor een Grammy moet de muziek zijn uitgebracht tussen 1 oktober 2014 en 30 september 2015.
AFP / Robyn Beck