Bouw had in 2015 hoogste omzetgroei sinds crisis

Huizen te koop in nieuwbouwwijk Almere Poort.
Huizen te koop in nieuwbouwwijk Almere Poort. Foto Lex van Lieshout/ANP

Het herstel van de economie zorgt ervoor dat de bouwsector in steeds sneller tempo uit het diepe dal komt. In 2015 groeide de omzet met ruim vijf procent, de hoogste groei sinds het begin van de crisis in 2008. Het jaar ervoor steeg de omzet al met twee procent.

Vooral bedrijven in de woning- en kantorenmarkt deden het volgens de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) goed; zij behaalden een omzetgroei van bijna tien procent. Dit ligt in lijn met de opleving van de woningmarkt sinds 2014. Toen trok de markt voor koopwoningen weer aan. Vanaf 2015 stijgt het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen.

De totale omzet lag vorig jaar nog wel bijna veertien procent onder het niveau van 2008, vooralsnog het jaar met de hoogste omzet voor de gehele bouwsector.