Rotterdam wil twee nieuwe bruggen

Rotterdam wil twee nieuwe bruggen over de Maas bouwen. Op die manier moet onder meer de overlast van het autoverkeer in de binnenstad verminderen. De ene nieuwe brug moet aan de oostkant van de stad komen, van Kralingen naar de Kuip. De andere oeververbinding komt tussen Rotterdam-West en de Waalhaven. De twee nieuwe oeververbindingen zijn onderdeel van een stedelijk verkeersplan. De gemeente gaat hierover de komende tijd met bewoners en bedrijven in gesprek. Uitgangspunt van het plan is dat er een beter evenwicht ontstaat tussen auto's, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. Wethouder Pex Langenberg (D66) vindt dat de bestaande verbindingen beter benut moeten worden. Hij denkt dan aan een tramlijn over de Willemsbrug of door de Maastunnels. Hij wil ook meer vervoer over water en betere fietsroutes. (ANP)