Twee nominaties NRC voor Europese Persprijs

NRC-journalisten Caroline de Gruyter en Gert van Langendonck maken kans op de prijs en 10.000 euro.

Caroline de Gruyter won eind vorig jaar de Heldringprijs tijdens de Nacht van NRC in Rotterdam.
Caroline de Gruyter won eind vorig jaar de Heldringprijs tijdens de Nacht van NRC in Rotterdam. Foto Maarten Hartman/NRC

Twee journalisten van NRC Handelsblad, Caroline de Gruyter en Gert van Langendonck, zijn genomineerd voor de Europese Persprijs 2016. Dat maakte de organisatie achter de prijs zojuist bekend. Ook De Correspondent is genomineerd.

Er zijn uit meer dan 500 inzendingen in totaal 33 journalisten genomineerd in 5 categorieën. De Gruyter maakt kans op The Commentator Award voor haar verhaal “Hoe het linkse verhaal verdwenen is”. Van Langendonck is genomineerd in de categorie The Special Award, voor zijn verhalenreeks “Op naar Europa”. Het verhaal van De Correspondent dat is genomineerd is geschreven door de Britse journalist Dale Harris, die een jaar lang onderzoek deed naar de activiteiten van de Rabobank in Roemenië.

Lees hier het verhaal van Caroline de Gruyter: Hoe het linkse verhaal verdwenen is en de serie van Gert van Langendonck: Op naar Europa

Sinds 2012 worden de prijzen uitgereikt voor “excellente journalistiek”. Doelstelling van de stichting European Press Prize is om de kwaliteit van Europese journalistiek te waarborgen, aan te moedigen en te eren. Naast de prijs krijgen de winnaars ook 10.000 euro. De uitreiking van de prijzen is dit jaar op 14 april in het Tsjechische Praag.