Weer

Dit weekend trekt er een lagedrukgebied over ons land. De storingen die gekoppeld zijn aan dit lagedrukgebied brengen wisselvalligheid. Na het weekend komen we echter alweer onder invloed van hoge druk. Het klaart dan ook alweer flink op. Er komen na het weekend dan een aantal droge en vrij zonnige dagen aan.

Vooral in het noorden van het land schijnt de zon op zaterdagmiddag eerst ook nog. Er trekt echter bewolking en regen vanuit het zuiden binnen. In de loop van deze middag en avond breidt de regen zich langzaam uit richting het midden en noorden van het land. Het wordt zaterdag rond 6 graden. Daarbij waait er een matige zuidoostelijke wind, die het voor het gevoel wellicht wat kouder maakt.

Zondag is het een groot deel van de dag bewolkt en regenachtig. Het wordt opnieuw een graad of 6. Maandagochtend trekt de regen weg, daarna klaart het geleidelijk op.

Dinsdag en woensdag worden mooie dagen met flink wat zon. Het blijft dan droog. De middagtemperatuur doet tegen die tijd wel een stapje terug. Het wordt circa 5 graden. De nachten leveren lichte vorst op.