Denk aan H.M. van Randwijk: ‘Een volk dat voor tirannen zwicht...’

Ab Gietelink (NRC Handelsblad 3/2) bekritiseert de anti -Russische berichtgeving in de krant en gebruikt termen als ‘een anti-Russisch Koude Oorlogsoffensief en een 'Poetin-complex'.

Anti-Russische intellectuelen (interessant fenomeen!) bepalen de berichtgeving in de Nederlandse pers. Hij mist ‘de andere kant van het gelijk’, zoals in het nieuws van de tv-zender RussiaToday.

Dat is een internationaal erkende propagandazender waar Joseph Goebbels trots op zou zijn geweest.

Zou de NRC aan deze bron het woord geven, dan kan de krant beter een interview met de Russische ambassadeur plaatsen of met president Poetin zelf. Dan kan de lezer zien waar het devies ‘Lux et Libertas’ van NRC voor staat.

Ja, Licht en Vrijheid – die ontbreken in het Rusland van Poetin waar oppositieleiders en journalisten worden bedreigd en vermoord.

Kennelijk behoort Gietelink tot de Putinversteher, zij die zich er voor hoeden de autocraat in het oosten voor het hoofd te stoten.

Laat Gietelink eens langs het Weteringplantsoen fietsen. Daar staat de tekst van verzetsman H.M. van Randwijk: ‘Een volk dat voor tirannen zwicht/ zal meer dan lijf en goed verliezen/ dan dooft het licht...’