Shorttracker Sjinkie Knegt afgevoerd na harde val bij wedstrijd in Dordrecht

Shorttracker Sjinkie Knegt is vrijdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht zwaar ten val gekomen op het onderdeel aflossing. De kopman van de Nederlandse ploeg schoot na een botsing met een Britse concurrent hard de boarding in en werd tien minuten behandeld op het ijs. Knegt droeg een zuurstofmasker toen hij per brancard werd afgevoerd. „De Brit raakte Sjinkie met zijn knie op de borst en kin”, zei bondscoach Jeroen Otter bij de NOS. „Ik denk dat Sjinkie een seconde buiten bewustzijn was, want ik zag zijn ogen even gek wegdraaien.” Knegt, in december uitgeroepen tot Sportman van het Jaar, werd door EHBO’ers opgevangen. „Hij moest een paar dingen zeggen, dat ging allemaal prima”, aldus Otter. Voor de zekerheid is Knegt naar het ziekenhuis gebracht. In afwachting van de onderzoeksresultaten kon Otter niets zeggen over het vervolg van het toernooi voor Knegt. (ANP)