In beeld

De winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van januari

Ook in 2016 organiseert NRC weer het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In januari was dat 'Portret'. De publieksprijs is gewonnen door Sandra Bijl. De vakjurypijs gaat naar de inzending van Laila Mubarak, waarvan de jury zegt: "We zijn onder de indruk van de natuurlijke uitstraling van dit portret. De geportretteerde lijkt zich totaal niet bewust van de aanwezigheid van de fotograaf en toont zich in al haar kwetsbaarheid. Het lijkt ook wel een beetje het portret van een hele generatie." Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand februari is Eten.
De winnaar: Laila Mubarak - Belle
Laila Mubarak
2. Ella
Louise Honée
3.
Henriette de Monchy
4. Portret Meeuw
Kurt de Meulemeester
5. 'Rian' padvinder boyscout
Carmen Kemmink
6. Fleur
Rein van Koppenhagen
7. Dana en Lina
Suzette Luiken
8. Esmee
Cees Roelofs
9. Krijn
Mart Boudestein
10. Bokser
Marjan Bogers
Winnaar van de publieksprijs: Sandra Bijl - Puur geluk
Sandra Bijl